dimarts, 22 de gener del 2013

Arriba al Carnaval 2013 a Cubelles

El Carnaval de Cubelles 2013 ja està a punt. En els proper dies sortirà al carrer el programa d’actes que presenta, entre les principals novetats, una festa infantil de disfresses i xocolatada (9 de febrer) i els nous recorreguts de les rues, que s’han hagut de variar a causa de les obres del nucli antic. Per segon any consecutiu, els actes estan organitzats conjuntament per la regidoria de Festes i Tradicions i l’associació La Gresca cubellenca.
 
Els actes s’iniciaran l’1 de febrer, amb un taller d’automaquillatge, a l’Espai Jove, i es tancarà el dimecres 13 amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes i la sardinada popular. Entremig els actes tradicionals, com el balls de mantons (2 de febrer), la rua del Carnaval (9 de febrer), les comparses infantils (10 de febrer) o la rua infantil (11 de febrer). Pel que fa a les novetats, cal destacar que el ball de mantons tindrà lloc a sala d’activitats del Centre Social, amb l’orquestra Solimar. A més, el 9 de febrer, abans de la rua de Carnaval, l’Esplai Pessigolles i la regidoria de Joventut organitzen al Centre Social una festa infantil de disfresses i xocolatada

Pel que fa als recorreguts, les obres del nucli antic han fet variar el recorregut de les rues. La del 9 de febrer seguirà sortint de la Rambla Pau Casals i acabarà a la plaça del Mercat, però passarà per Sant Antoni i el Pg. Vilanova. Pel que fa a la rua infantil, aquesta sortirà de la confluència del carrer Sant Antoni i el carrer de la Creu, per acabar a la plaça del Mercat, on tindrà lloc la festa de disfresses amb animació infantil i xocolatada. També variarà el recorregut de l’enterro de Sa Majestat Carnestoltes, que sortirà com cada any de la plaça de la Vila i arribarà a la plaça del Mercat a través de la plaça Balmes i el carrer Nou.

Portes obertes al museu Charlie Rivel
També com a novetat d’enguany, el dilluns, aprofitant la jornada festiva a les escoles del municipi, des de l’Exposició Permanent Charlie Rivel s’ha organitzat una jornada de portes obertes de 10 a 13 hores. Hi haurà un taller de maquillatge i pintures de circ.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”