diumenge, 25 de juliol del 2010

Emotiva commemoració dels 20 anys del Charlie Rivel Hall

Un centenar de persones van assistir a l’acte de commemoració del 20à aniversari de l’obertura de l’exposició del pallasso Charlie Rivel, que va celebrar al pati de Ponent del Castell de Cubelles el dijous 22 de juliol. L’ex regidora Neus Capdet, impulsora de la mostra, i Paulina Schumann, filla del pallasso, van ser les principals protagonistes d’un senzill, però emotiu, homenatge. Qui també va rebre l’agraïment municipal va ser el cronista gràfic Antoni Pineda, que ha cedit fotografies sobre la inauguració de l’exposició sobre un dels més grans pallassos de la història.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”