divendres, 29 de gener del 2010

T'AGRADA LLEGIR I ESCRIURE? ANIMA'T I PARTICIPA!


Arriba la 14a edició del concurs de contes, narració breu i poesia “Víctor Alari”

La regidoria de Comunicació, a través de l’emissora municipal Ràdio Cubelles, convoca per catorzè any consecutiu el concurs de contes, narració breu i poesia “Víctor Alari”, en record i homenatge de qui fou el primer director del mitjà de comunicació local.
Les bases, que es poden consultar íntegrament al web municipal (http://www.cubelles.cat/), estableixen que les obres han d’estar escrites en llengua catalana, i s’han de presentar a l’Oficina d’Informació i Participació Ciutadana - OPIC (C/Joan Roig i Piera, 3-5), abans del 6 de març de 2010, a les 13 h. Els concursants poden presentar com a màxim una obra per premi i el tema és lliure. Com ja és habitual, els premis s’estableixen per categories: infantil (de 8 a 11 anys), juvenil (12 a 17) i adult (majors de 18 anys). Tots estan formats per vals de compra en material escolar als establiments col·laboradors, a excepció dels de categoria adult que seran en metàl·lic.

Pel que fa als premis especials, que enguany es dedicaran tan en categoria adult als 110 anys del Cor l’Espiga de Cubelles, i en juvenil als 20 anys de les bastoneres de la vila, estaran dotats amb 300 i 150 €, respectivament. En la modalitat de poesia, en categoria infantil i juvenil el premi és únic i consisteix en material electrònic. En la categoria adulta, hi ha tres premis en metàl·lic.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”