dimarts, 5 de gener del 2010

AVUI ARRIBEN ELS REIS D'ORIENT A CUBELLES


Dimarts 5 de gener: CAVALCADA DE REIS

El tradicional recorregut pels carrers més cèntrics de la vila, començarà les 19h, al carrer de la Creu i en poc més d’una hora la comitiva serà a la plaça de la Vila.

RECORREGUT: c. St. Antoni, pg. Vilanova, c. Gallifa, c. Nou, c. Mossén Cinto Verdaguer, pl. de la Font, c. Àngel Guimerà, c. Joan Roig i Piera, c. Víctor Balaguer, c. Major.

Una comitiva que comptarà novament amb la participació dels dotze patges reials i, a més, quinze patges adults que duran els estàndards dels Reis Mags. També els seguiran un bon nombre de carters reials que recolliran els desitjos per al nou any dels veïns i veïnes de Cubelles i membres de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles que lliuraran els fanalets en diferents punts del recorregut. Al balcó de l’Ajuntament rebran de mans de l’Alcaldessa la clau del municipi i seguidament aniran caminant fins a l’església de Santa Maria on acabaran de rebre les darreres cartes dels infants cubellencs.

Alternativa a la pluja
En cas que la pluja no permetés realitzar la cavalcada, aquesta quedaria suspesa i s’emplaçaria a tots els infants que volguessin donar la carta a l’església de Santa Maria, on a partir de les 20h. els tres Reis Mags les recollirien. Les darreres previsions meteorològiques però, apunten a que en cas de produir-se precipitacions la tarda del dia 5 no impedirien la celebració de la Cavalcada de Ses Majestats.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”