dimecres, 5 d’agost del 2009

EL CIRC RALUY S'INSTAL•LA A CUBELLES DEL 7 AL 10 D'AGOST


El Circ Raluy s'instal·la a Cubelles del 7 a l'10 d’agost, al Parc del Prat de Cubelles.
El Raluy és un circ per sentir, un circ amb equilibristes, trapezistes volants (el seu número estrella juntament amb els pallassos), monociclistes, salts mortals, etcètera. Tots ells creen un ambient d'il·lusió, sorpresa, bellesa i fantasia dins una carpa, que aplega al seu entorn un museu de caravanes que daten del segle XIX. La cafeteria és una 'roulotte' del 1927 i hi ha exposades fotografies del circ. Com diu Lluís Raluy, el circ també és risc i això és part de la vida de l'artista. Perquè el Raluy és un museu ambulant que viatja amb la història del circ a les espatlles.
Actualment, més de setanta-cinc persones de diverses nacionalitats hi viatgen i hi viuen, convertint-lo d'aquesta manera en una autèntica torre de Babel. És un circ familiar, un model que cada vegada va a menys. Són ja quatre generacions d'història.

Les actuacions del circ Raluy a Cubelles seran els següents dies i hores:
* Divendres 7, a les 20, 00h (Dia de l'espectador, 6€ preu únic)
* Dissabte 8, a les 20,00h
* Diumenge 9, a les 17’30 i 20,00h
* Dilluns 10, a les 20’00h
Per més informació: VISITA LA WEB DEL CIRC RALUY.
http://www.raluy.com/home.html

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”