divendres, 19 de juny del 2009

GUIA INTERACTIVA DE L'EXPOSICIÓ

Des del passat mes d'abril, coincidint amb els actes de la Setmana Cultural de Cubelles 2009, ja pots consultar la primera guia interactiva de l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel.
Es tracta d’una eina per a poder promocionar l’exposició, una guia interactiva que permet presentar textos i imatges sota l’acció selectiva de l’espectador. L’objectiu es adaptar-se als temps actuals, apostant per les noves tecnologies i formes de comunicació i poder fer arribar la informació de l’exposició a tot arreu i més personalitzada.
Per tot això es presenta la nova guia en cinc idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany). La guia es presenta a través d’un CD-Rom, però també es pot consultar a través de la pàgina web de l’Ajuntament de Cubelles: www.cubelles.cat

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”