dissabte, 21 d’octubre del 2023

EXPOSICIÓ TEMPORAL DE FOTOGRAFIES CR I PS

 No us perdeu l'Exposició temporal dedicada a Charlie Rivel i Paulina SchumannAmb l'èxit de visitants dels mesos d'estiu ampliem l'exposició temporal durant els mesos de tardor.

Els visitants poden veure un recull de fotografies de diverses etapes artístiques del pallasso Charlie Rivel i la seva filla Paulina Schumann, tota una gran dama del circ. Es pot visitar l'espai temporal de dimarts a dissabte de 10.00h a 13.30h.

Enguany, celebrem 40 anys que Charlie Rivel ens va deixar i 33 anys de la primera col·lecció dedicada pallasso cubellenc, el Charlie Rivel Hall. En motiu d'aquesta celebració l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel ha preparat una exposició temporal de fotografies i quadres del Fons d'en Charlie Rivel i el Fons de Paulina Schumann. 

Més informació a: http://charlierivel.cubelles.cat/ 

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”