dijous, 18 de maig del 2023

Vine a descobrir el patrimoni de Cubelles i participa del #DIM2023

Vine i participa a les activitats del Dia Internacional dels Museus


No us perdeu l'Exposició d'una part del Fons fotogràfic de Charlie Rivel en motiu del Dia Internacional del Museus, #DIM2023, que es celebra al voltant del 18 de maig.

Durant tot el mes de maig es podrà visitar l'Exposició Permanent del pallasso Charlie Rivel i l'Exposició de fotografies del Fons de Charlie Rivel de dimarts a dissabte de 10.00h a 13.30h.

 Enguany l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel i Paulina Schumann ha preparat activitats i visites guiades pel proper dissabte, 20 de maig de 2023. El Charlie Rivel us convida a descobrir Cubelles a través de diverses activitats relacionades amb el patrimoni cubellenc. La jornada està prevista que comenci a les 10.00h i finalitzi a les 13.30h.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”