dimarts, 11 d’abril del 2023

VIU LA SETMANA CULTURAL DE CUBELLES

 

  • Durant el mes d’abril, al Centre Social Joan Roig i Piera, exposició de pintures dedicada a Josep Oliva Becerra. Col·labora: Crea Cubelles. Inauguració: dimarts 11 d'abril a les 19.00 hores. Lloc:Centre Social Joan Roig i Piera
Més d’una quarantena d’actes tindran lloc a Cubelles del 13 d’abril al 7 de maigEl programa de la 49a edició de la Setmana Cultural compta amb més d’una quarantena d’actes, organitzats per l’Ajuntament de Cubelles en col·laboració amb entitats i particulars, i se celebrarà del 13 d’abril al 7 de maig.

 

Presentacions de llibres, tallers, exhibicions, concursos, contes, concerts i una trobada de gegants, capgrossos i besties infantils són alguns dels actes que omplen l’agenda d’aquesta setmana de Sant Jordi.

 

Entre les principals novetats trobem un major protagonisme de la Biblioteca Municipal Mn. Joan Avinyó, que acollirà una bona pila d’activitats com són la lectura del guanyador de la Beca d’Investigació Local 2023 i el lliurament de premis del 27è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari.

 

Una altra de les actualitzacions d’enguany és la celebració del correfoc, que tradicionalment tenia lloc per la Festa Major, però que les condicions climàtiques dels darrers estius provocaven que es cancel·lés per l’elevat risc d’incendi. Per aquest motiu, s’ha fet un canvi i és que els balls blancs propis de la Setmana Cultural es faran per la Festa Major i la programació cultural acollirà el correfoc el dia 22 d’abril.

 

Consulteu i seguiu el programa d'actes complet fent clic aquí.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”