dissabte, 24 de setembre del 2022

EL CHARLIE PARTICIPA A L'EXPOSICIÓ "JORDI BERTRAN 45 ANYS DE MARIONETES"

 La marioneta de Charlie Rivel viatja al País Basc

L'Ajuntament de Cubelles ha signat aquest dimecres 21 de setembre el conveni de cessió durant cinc mesos de la titella del Charlie Rivel cedida pel seu creador, Jordi Bertran, a l'Exposició Permanent del pallasso ara fa un any. La titella de l’il·lustre pallasso formarà part de l'exposició retrospectiva 'Jordi Bertran 45 anys de Marionetes' del museu Topic de Tolosa, un dels més importants d'Europa en l'especialitat de marionetes i titelles. La mostra està emmarcada dins els actes de commemoració que Bertran va engegar al mes d'abril per destacar la seva trajectòria després de 45 anys de titellaire. 

L'exposició 'Jordi Bertran 45 anys de Marionetes' s'inaugurarà el 30 de setembre de 2022 i estarà activa fins al 28 de febrer de 2023. S'hi exposaran unes 65 marionetes. A l'acte de sessió ha assistit el mateix Jordi Bertran, així com l'alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll i la regidora de Cultura, Ester Soler.

 

Font: Ràdio Cubelles, consulta l’enllaç de la noticia sencera: La marioneta viatja a Tolosa

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”