dimecres, 16 de febrer del 2022

RECORDEM A PAULINA SCHUMANNL'emissora municipal recuperarà aquest dijous 17 de febrer a partir de les 11:00 h. dins el programa 'Cubelles a les 10' algunes de les intervencions de la filla del Pallasso Charlie Rivel. També Jordi Jané, un dels experts del món del circ, parlarà de les aportacions artístiques més importants de Paulina

Aquest dijous 17 de febrer, en el marc de celebració dels 101 anys del naixement de Paulina Schumann, l'emissora municipal recuperarà a partir de les 11:00 h. dins el programa 'Cubelles a les 10' alguns dels moments del programa especial que va oferir ara fa un any quan es va encetar la programació dels 100 anys del seu naixement. L'emissora local vol tornar a retre homenatge a qui va ser una de les dones més importants del circ de mitjan del segle XX. Durant la recuperació d'aquest espai radiofònic es podrà escoltar a Jordi Jané un dels experts del món del circ que parlarà de les aportacions artístiques més importants de Paulina. També es recuperarà diverses intervencions de la filla de Paulina en una de les seves estades a l'emissora municipal.

Informa’t de tots els detalls al següent enllaç:  Ràdio Cubelles recorda a Paulina Schumann

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”