dimarts, 26 d’octubre del 2021

PROPERA TERTÚLIA DEL VxL, el dijous 28 d'octubre al Charlie

Les parelles lingüístiques van iniciar el nou curs visitant l'Exposició Permanent del pallasso Charlie Rivel, el castell i els safareigs

  

La propera tertúlia del Voluntarit per a la Llengua (VxL) del Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Alt Penedès-Garraf tindrà lloc el dijous 28 d'octubre, a les 6 de la tarda, al davant del Pati de Ponent del Castell.  El tema proposat per a aquesta tertúlia són les festes i les tradicions de la tardor a partir del Costumari Català. El curs de l'any, del folklorista Joan Amades.

Les sessions són obertes a les parelles que participen en el Voluntariat per la llengua a Cubelles i a totes les persones que vulguin conèixer el programa i conversar relaxadament durant una hora en català sobre temes diversos: aficions, cultura, cuina, tradicions, lectures, etc. En compliment de les mesures de seguretat i protecció COVID-19 vigents, és obligatori l'ús de la mascareta i la distància de seguretat entre les persones assistents durant la trobada. Ho organitza: CNL de l'Alt Penedès i el Garraf (SC del Garraf i Vilanova i la Geltrú). Hi col·laboren: Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Cubelles.

 

LES PARELLES LINGÜÍSTIQUES INICIEN EL NOU CURS VISITANT L'EXPOSICIÓ PERMANENT DEL PALLASSO CHARLIE RIVEL, EL CASTELL I ELS SAFAREIGS

Els voluntaris/es del Voluntarit per a la Llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Alt Penedès-Garraf van iniciar el nou curs amb una visita guiada al patrimoni local. Els participants a l'activitat celebrada el passat 30 de setembre van visitar l'Exposició Permanent del pallasso Charlie Rivel, el castell i els safareigs.

 

 

Consulteu la notícia sencera al segÇúent enllaç:

http://www.radiocubelles.cat/pl5/noticies/id9907/vxll.htm

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”