dimecres, 10 de març del 2021

L'homenatge al centenari del naixement de Paulina Schumann, present als actes del 8 de Març


El Centre Violeta acull una exposició temporal d'una mostra del fons de l'artista

Un dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona a Cubelles ha tingut lloc al Centre Violeta. L'artista local Arantxa Manrique ha donat una peça inclosa a la col·lecció realitzada el 2014 titulada Dones Treballadores, a l'exposició permanent del pallasso Charlie Rivel. Aquest acte també estava emmarcat en els actes d'homenatge del centenari del naixement de Paulina Schumann, filla adoptiva de la vila. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Rosa Fonoll, les regidores de Cultura, Ester Soler, i d'Igualtat, Pilar Juste, i la regidora del PSC Renata Bedós.

 

La peça en qüestió recollia l'ofici d'artista de circ i representava la Paulina Shuman en un dels seus números de cavalleria, realitzada en paper maixé. Aquesta ja ha quedat exposada en la mostra d'articles i fotografies del fons de la Paulina Schumann al Centre Violeta a Cubelles.

 

A la mostra es pot veure un recull de fotografies tant de la seva activitat professional com de moments més familiars. També es pot gaudir de la projecció d'un audiovisual que recull els millors moments de les actuacions que va fer l'artista juntament amb el seu pare. Els articles més destacats és un vestit utilitzat en les seves actuacions, així com un seguit de publicacions internacionals dedicades a la seva figura.

 

Aquesta exposició temporal es podrà visitar fins al 21 de març al centre Violeta, de dilluns a divendres, de 9.30 h a 13.30 h i els dijous, de 17.00 h a 19.00 h.


Font: Ràdio Cubelles


Consulteu més informació a: Exposició temporal: Paulina Schumann

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”