divendres, 21 d’octubre del 2016

EL PETIT CHARLIE, l'hora del conte i taller


Amb motiu del Dia Internacional de la Biblioteca i del 120è aniversari de Charlie Rivel

L’hora del conte: EL PETIT CHARLIE  a càrrec de Mònica Fuster
Dissabte, 22 d’octubre de 2016
Horari de 12 a 13h
Lloc: Sala infantil de la biblioteca Joan Oliva i Milà a Vilanova i la Geltrú

Celebrem 120 anys del naixement d’en Charlie Rivel, i expliquem a l’hora del conte de la biblioteca Joan Oliva i Milà (plaça de la Vila, 13) de Vilanova i la Geltrú “El petit Charlie”. Conte que ens narra la història del petit Charlie Rivel. El pallasso es convidat a visitar l'escola d'un poble que es al cim de la muntanya. Tothom li fan una gran rebuda, i escolten embadalits les seves experiències.
Al acabar el conte s’oferirà als nens i nenes assistents maquillar-se i disfressar-se de Charlie Rivel.


Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”