dimecres, 5 de febrer del 2014

RETORNA A L'EXPOSICIÓ EL VESTUARI MÉS EMBLEMÀTIC DE CHARLIE RIVEL


Retornen els objectes del vestuari d’en Charlie Rivel després d’estar cedits en préstec temporal al Centre National du Costume de Scène de França per la mostra En piste!, celebrada del 15 de juny de 2013 al 5 de gener de 2014  a Moulins.

Aquesta mostra ha presentat per primera vegada els magnífics vestits que pertanyent a algunes de les majors companyies de circ de tot el món,   vestits de pallassos, acròbates,  malabaristes, domadors d’animals, trapezistes i equilibristes que han portat la màgia del circ al museu. El Centre National du Costume de Scène de França ha convidat al visitant a descobrir un univers que data de l’aparició del circ modern al segle XVIII fins al desenvolupament del circ contemporani.

Els elements més rellevants del vestuari d’en Charlie Rivel, la samarreta vermella, la perruca i el nas de llautó que el pallasso havia fet servir en múltiples actuacions, s’han exposat en aquesta mostra dedicada als vestuaris de  circ.

L’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel que es troba ubicada a l’interior del Castell dels Marquesos d’Alfarràs torna a tenir exposat el vestuari complet de la samarreta  vermella.

En els darrers anys l’Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel a prestat temporalment aquests i d’altres objectes relacionats amb el pallasso, a l’exposició itinerant  Un segle de Circ. Paulina Rivel Schumann que va estar exposada a Barcelona i a Madrid, i al programa Divendres de la televisió de Catalunya.

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”