dimarts, 26 de novembre del 2013

SIGNAT EL CONVENI DE DONACIÓ D’OBJECTES I DOCUMENTS DE PAULINA SCHUMANN


Signat el Conveni de Donació d'objectes i documents de Paulina Schumann. Entre el material cedit hi han dos dels seus vestits d'amazona; un de dama eqüestre i un altre de gala. A banda, d'una sella de muntar per a espectacles eqüestres, dues ferradures de plata del seu primer cavall blanc i guardó de cavallista de circ. També ha cedit la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts de 2007 i el Premi Nacional de Circ 2008.


A banda del vestuari clàssic d’amazona de la pròpia Paulina Schumann, també hi ha la cessió de diversa documentació gràfica, retalls de diaris i revistes, i desenes de publicacions de l'època on es parla del seu pare, Josep Andreu Charlie Rivel i de la seva família d’artistes, així com gravacions casolanes i de les actuacions dels Rivel.

Consulteu els enllaços d'interès:
Ajuntament de Cubelles: Paulina Schumann fa donació 
Ràdio Cubelles: Signat el Conveni de Donació


Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”