divendres, 16 d’octubre del 2009

L’EXPOSICIÓ DE CHARLIE RIVEL AMPLIA EN SIS IDIOMES EL DOCUMENTAL BIOGRÀFIC

Des del 16 de març del 2006, l’exposició està instal·lada en una sala del Castell de Cubelles i es pot visitar a títol individual o bé en grups.

A l’exposició es pot veure una part del llegat professional i personal de Rivel i visionar dos documentals sobre el nostre pallasso més universal. L’un, recull petites mostres de les seves actuacions, amb la pròpia veu de l’artista, i l’altre ve acompanyat de diverses fotografies i relata la vida del pallasso.

Des d’aquest mes d’octubre disposem del documental biogràfic en sis idiomes (català, castellà, anglès, francès, italià i alemany).

Sabies que..?


Sabies que Charlie Rivel va guanyar el primer premi en un Concurs d’imitació de Charlot?

Charlie Rivel va ser el pallasso català més popular i universal. Va fer riure i plorar generacions d’amants del circ amb el seu udol cèlebre. La seva imatge: vestit vermell, sabates grosses, i els seus instruments: cadira i guitarra el van convertir en un mite.

Un dels seus números més aplaudits és el de Charlot als trapezis baixos (llavors Josep Andreu es feia dir ‘Charlot Rivels’).

Un dia es va celebrar un Concurs d’Imitació de Charlot, on Charlie Rivel acompanyat de la seva filla Paulina es va presentar i va guanyar. La gràcia de tot això, és que el mateix Chaplin es va presentar en secret, i va participar. I va quedar tercer.

Va ser en el moment dels premis quan Chaplin li va preguntar: “M’imiteu vós o sóc jo, qui us imita?”